Creëer jouw Urban Jungle met Luchtplantjes

Ben jij al een tijdje op zoek naar een manier om de kamers in je huis leuk en duurzaam in te richten? Kapok heeft dan fantastisch nieuws voor jou. Luchtplantjes zijn hip, trendy en helemaal van nu. Een paar jaar geleden was het ondenkbaar om deze groene plantjes in je huis te hebben. Maar inmiddels hebben luchtplantjes bewezen waarom ze zo waardevol zijn voor een modern interieur. Wij van Kapok vertellen je hier meer over.

Kamerplanten

Kamerplanten zijn helemaal terug van weggeweest. In de jaren zeventig waren planten in potten een stijlvolle aanvulling op de retro en decoratieve stijl die de woonkamers sieren. In de jaren tachtig werden de interieurstijlen strakker. Daardoor verdwenen de mooie planten ook meer naar de achtergrond. In het nieuwe millennium is het tijd om weer kleur te bekennen. De nieuwe stijlen staan vooral in het teken van pastel en metallic. Dat is prachtig te combineren met groen van planten. Wij zijn helemaal fan! 

Urban Jungle

Kapok staat er niet raar van te kijken dat de planten hun rentree hebben gedaan in het interieur van 2020. Naast ons huidige leven in de drukke maatschappij zoeken veel mensen graag de rust op zoals alleen de natuur die kan bieden. Om die reden maken veel mensen van hun huis nu een ware urban jungle. Trendy kamerplanten staan niet alleen mooi, ze zorgen ook voor extra zuurstof in een ruimte. Bovendien zijn planten luchtzuiverend. Alle nare geurtjes en stof verdwijnen langzaam maar zeker uit de ruimte als zij is voorzien van planten. Er is eigenlijk geen reden waarom jij planten in huis zou moeten halen.

De functie van luchtplantjes

Luchtplantjes zijn eigenlijk een apart geslacht uit de bromelia familie. Net als alle andere planten geven ze zuurstof af en zuiveren ze stof en viezigheid uit de lucht. Luchtplantjes zijn daarom de manier om next-level te gaan met een botanisch interieur. En bovendien hebben ze bijzonder weinig verzorging nodig.

Makkelijk te verzorgen

Een botanisch interieur is makkelijker bij te houden dan je denkt. Deze schattige kleine kamerplanten hebben minimale verzorging nodig. Ook de beginnende plantenliefhebber kan hier eenvoudig mee overweg.

Tillandsia’s halen hun voedingsstoffen onder andere uit de lucht. Het is dus zeker goed om de luchtvochtigheid goed op peil te houden. Luchtplantjes hebben verder niet veel verzorging nodig. Ze willen wel 1 of 2 keer per week besproeid worden met een beetje water.