Air plants, de nieuwe woonaccessoires in Dutch Design

De nieuwste woonaccessoires in een Dutch Design interieur zijn de air plants. Dat is niet voor niks. Deze kleine plantjes zijn namelijk trendy, decoratief en makkelijk te verzorgen. De soort die je het meeste terugziet is de Tillandsia. Dit kleine plantje is oersterk en komt voornamelijk uit Zuid-Amerika. Het is dus niet zonder reden dat air plants ineens ontzettend geliefd zijn. Hieronder vertelt Kapok wat voor jou de redenen zijn om luchtplantjes ook bij jou in huis te halen. 

Botanisch interieur

In steeds meer huishoudens zie je een botanisch interieur verschijnen. De kale woonkamers van het einde van de vorige eeuw hebben plaats gemaakt voor de frisse urban jungle. Kamerplanten zijn nu helemaal hip! Kapok geeft de plantenliefhebbers helemaal gelijk. Planten zijn gezond, luchtzuiverend en een feest in elke ruimte. Eigenlijk kun je nooit genoeg planten hebben. 

Trendy en duurzaam

Luchtplantjes zoals de Tillandsia zijn zeker favoriet. Behalve dat ze erg leuk staan in ieder interieur zijn ze ook nog eens heel duurzaam. Air plants hebben minimale verzorging nodig. In het wild halen ze alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit regenwater en het vocht wat in de lucht hangt. Je hoeft jouw luchtplantjes dus niet te voorzien van veel water of extra potgrond. De air plants vinden het wel fijn als je ze 2 keer per week besproeit met een beetje water. Daar leeft het groen van de bladeren ook extra mooi van op. Als je dit blijft volhouden gaan ze een leven lang mee. 

Woonaccessoires

De air plants zijn vaak terug te zien in glazen bollen of als onderdeel van een mini ecosysteem. Maar nog hipper zijn de trendy houten houders & hangers waarmee je jouw luchtplantjes overal neer kan zetten. 

Leuk als gift

Luchtplantjes hoef je natuurlijk niet alleen voor jezelf te houden. Ze zijn namelijk ook ontzettend leuk om cadeau te doen. Je zult je vrienden er heel erg mee verrassen. Omdat luchtplantjes lang meegaan wordt jouw cadeau gezien als een kostbare en bijzondere herinnering.